Onze Visie

Ik heb een veilig thuis voor het ontdekken van mijn wereld.

Onze kleinschaligheid maakt ons gezinshuis overzichtelijk en duidelijk voor een kind, dus ervaart het al snel een mate van veiligheid. Je veilig voelen is de basis om tot groei en ontwikkeling te komen. Dit is ons doel.
Een kind dat begint met een ontwikkelingsachterstand krijgt de mogelijkheid en de ruimte te ontdekken wat het in zijn mars heeft. Dat krijgt vanzelf vorm met de juiste afstemming van begeleider op het kind, soms gebeurd dat op een heel duidelijke manier en dan weer heel subtiel of als vanzelf. Dat is ook het mooie van het 24/7, alle nuances binnen de ontwikkeling van het kond maken we mee.

Vaak kunnen kinderen zelf heel goed aangeven wat zij willen, vinden of kunnen, dit krijgt ruimte als dat bijdraagt aan positieve groei. Als een kind daar moeite mee heeft vinden we daar samen een weg in. Bewustzijn van een eigen identiteit, en (een beetje) weten hoe je in elkaar steekt is niet alleen belangrijk voor later. Het helpt je ook begrijpen waarom je doet of bent zoals je nu doet. Veiligheid, ieder kind zijn eigen persoonlijke aandacht, structuur en rust, maar ook uitdagingen aangaan, kansen creëren en keuzes leren maken zijn belangrijke waarden in ons gezinshuis.

Wij zetten ook onze paarden in om kinderen te laten groeien in hun zelfbeeld, hun vertrouwen in hun eigen kunnen en bestaansrecht te sterken. We leren ze hoe met hen om te gaan, wat je eigen lichaamstaal al kan zeggen tegen een paard. Het is verbazingwekkend hoe makkelijk kinderen van elk verstandelijk niveau dit oppikken. Ze mogen op hun rug rijden om zo de ontspanning van het paard over te nemen in hun eigen lijf. Of lekker mee op een rit op de wagen door het bos of de buurt.
Zelfs het knuffelen, borstelen en de dagelijkse verzorging van hooi en water klaarzetten, de track schoonhouden en het pad vegen een dagelijks ding is dat het kind weer dat broodnodige 'overzicht' geeft. 

De meerwaarde van de paarden bij de kinderen maakte dat Roos de opleiding Equine Assisted Coaching bij de Keulseweg is begonnen. In april 2018 hoopt ze Level 1 te behalen en haar eigen praktijk in coachen met paarden op te zetten.