Hoppípolla

Hoppípolla - Springen in plassen!
Klik voor meer foto's

Springen in plassen!

De betekenis van Hoppipolla ontleedt zich uit het ijslands. Hoppipolla is een vervoeging van de woorden hopp í polla, wat springen in plassen betekent.
Roos heeft een aantal jaar in Noorwegen gewoond en heeft in die periode een zwak voor de scandinavische talen ontwikkeld. Ze spreekt noors, deens, zweeds en een beetje ijslands. IJslands is verreweg de moeilijkste taal en toch lijkt het ook het meest de basis te vormen voor de herkomst van het nederlands.

 

Waarom 'springen in plassen' als naam voor een gezinshuis?

In waterplassen springen is iets wat iedereen wel eens in zijn leven heeft gedaan.
Het is leuk, fris verkoelend, vies, koud of nat. Het ontlaadt op ieder moment een bepaalde emotie.

Voor ons staat springen in plassen symbool voor onderzoeken, ondergaan en overwinnen.

Wij staan voor het grondbeginsel dat alle kinderen, hoe beperkt of anders ook, moeten kunnen ondervinden, ervaren, wat het leven is. Alle kinderen leren door te doen en te ervaren beter dan door afremming of verboden.
In ons gezinshuis willen wij ieder kind afzonderlijk zijn kader geven in wat hij of zij aankan, maar zoeken daarbij constant de grens van het kind om aan te kunnen en te overzien. Leren door te doen.
Dit betekent niet dat kinderen maar kunnen doen wat ze willen en blootgesteld worden aan allerlei gevaren. Juist niet.
Wij staan ten aller tijden náást de kinderen. Dat kan in de setting van een gezinshuis, 24 uur per dag, iedere dag. Een intensieve vorm van begeleiding, maar wij zijn overtuigd van het resultaat ervan.

Door herhaling en DTT (Discrete Trial Training) groeien kinderen op eigen kracht uit tot hopelijk gelukkige volwassenen.

Ons gezinshuis bestaat uit kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis, ADHD en/of andere psychische stoornissen, met een (licht) verstandelijke beperking, vaak een forse ontwikkelingsachterstand en eventueel trauma.